Boot genaamd Wetterjuffer

De boot is een Dragonfly 32 gebouwd bij Quorning Boats in Denemarken. Dragonfly is de Engelse naam voor Libelle en dat is naar het Fries vertaald, Wetterjuffer, vandaar.

Deze Wetterjuffer is een trimaran van 9,80 meter lang, 8 meter breed, met een mast van 18,5 meter hoog en heeft een variabel zwaard en roer van 0,50 tot 1,80 meter en in gunstige omstandigheden is een snelheid van 40 kilometer en meer mogelijk. Er is een inboard diesel motor voor het in- en uit de haven varen. Verder is de boot voorzien van navigatie, windmeter, log, autopilot, boegschroef en elektrisch anker. Aan boord is ruimte voor een groep van maximaal zes personen.

Veiligheid op de Wetterjuffer

Voor extra veiligheid is de trimaran uitgerust met een Automatic Indivication System (AIS), waar ook alle zeeschepen mee zijn uitgerust. Hiermee zijn de schepen in je naaste omgeving te lokaliseren en word je gewaarschuwd wanneer er een boot op ramkoers ligt. De Dragonfly 32 is in principe geheel door één persoon te bedienen.

Comfort op de Wetterjuffer

De boot is gebouwd voor 7 personen en er is een koelkast, warm en koud stromend water, elektrisch (220V), een gasfornuis en toilet aan boord. De Wetterjuffer is in het januarinummer van 2014 door het blad Zeilen op allerlei eigenschappen getest en met name op zeilcomfort is de score maximaal. Bekijk de video hieronder.

Wilt u een dagje uit met de Wetterjuffer?

Kijk bij beschikbaarheid en reserveren of neem persoonlijk contact met ons op!